MCT Danışmanlık, 1995’ten bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi ile, 15 – 16 Şubat 2016 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda “DNA – Decoding The New Age” – “Yönetim, Yeni Çağın Kodları ile Yeniden Yazılıyor” temasıyla 22’nci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Zirvenin teması olan bu yeni tanım yönetim bilimi alanında. Yöneticisiz şirketler, daha küçük ekipleri yöneten, geride duran insanları özgürleştiren yöneticiler, herkesin yönetici olduğu şirketler, ilişkisel yöneticiler, süreç bazlı yönetim gibi arayışlar ve terimler yeni dönemde Yönetim ve Yönetici tanımlarını yeniden keşfetmemizin gerekliliğini söylüyor.
İnsan Kaynakları Zirvesi’nin konferans başkanlığını, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da MCT Danışmanlık Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay ile MCT Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku üstlenecek.
Zirvenin konuşmacıları arasında;
Dünyanın en iyi gelişen yönetim gurusu, SweetmanCragun’un Kurucu Başkanı Kate Sweetman, en çok izlenen TEDx konuşmacılarından, Cornell Üniversitesi Sibley Mekanik ve Uzay Mühendisliği Fakültesi’nden Yrd. Doç. Guy Hoffman, çalışmaları New York Times gibi önemli yayınlarda yer alan, birçok işletmede üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yapan Impact 7 Generation CEO’su Brian Chossek, çeşitli ulusal ve uluslararası organizasyonlar tarafından pek çok ödüle layık görülen, 27 ülkeden gelen destekle son olarak 2014’te Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Prof. Dr. Vamık D. Volkan, eş yazarlığını yaptığı “Bilmemek: Belirsizliği Fırsata Çevirme Sanatı” kitabı ile 2015’te İngiltere’de “Yılın Kitabı” ödülünü kazanan Liderlik Eğitmeni ve Danışman Diana Renner ve Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer gibi birbirinden önemli isimler yer alacak.
Paralel oturum konu ve konuşmacılarını da inceledim ve dinlemekten keyif alacak olduklarım kesinlikle mevcut.
MCT İK Zirvelerinin insan kaynakları dünyasında merakla beklenen ve keyifle takip edilen zirvelerden biri olduğunu söylemeden geçmemek gerekir. MCT ailesinin her bir zirve için hazırlıklarını titizlikle yaptıklarını biliyorum. Bu emeklerine de değer olduğuna yürekten inanan bir aile olduklarını…
2013 yılından beri MCT İK zirvesine düzenli olarak katılıyorum.
Her sene bir öncekinden farklı, bir öncekinden daha iyi kürate edilmiş ve her sene yine bir öncekinden daha vizyoner bir zirve tasarlamaya çalıştıklarını görüyorum. Bu da beni bir ik profesyoneli olarak mutlu ediyor. Eğer günümüzde işte mutluluktan, anlam arayışından bolca bahsediyorsak, bu zirvede değerli pek çok konuşmacıyı dinlerken de her bir ik çalışanın (-hangi düzeyde olursa olsun-), kendi vizyonu ve bakış açısıyla orantılı bir şeyleri kendinde götürerek ayrıldığını söyleyebilmenin mümkün olduğu fikrindeyim.
Ancak geçen senelerde de zaman zaman yinelediğim gibi söylemeden geçmek istediğim bir husus var; eğer tersine mentorluktan bunca bahsettiğimiz bu dönemde, bazı şeyleri daha farklı yapabiliriz gibime geliyor. Örneğin liselerden gençlerimiz (sadece belli şehirler ve belli özel okullardan değil, Türkiye’nin farklı yerlerinden), örneğin üniversitelerimizden (yine sadece belli üniversitelerden değil) kendilerini anlatmaları için hem de Türkiye’nin en büyük şirketlerini yöneten ik profesyonellerine bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Hem onlar için, hem bizler için 🙂
Eğer yetenek yönetiminden bahsetmeye çalışıyorsak, bırakalım ve dinleyelim; “yetenek” diye kimi tanımlamamız gerektiğini, “yetenek” ve “yeteneğin yönetimi”nden onların ne anladığını da bize yine onlar bizzat kendileri istedikleri gibi anlatsınlar. Belki de bu gerçek bir devrim yaratır ik’cıların bakışında. Bırakalım hatta eleştirsinler, kusurları gözler önüne sersinler, yapılan şaçma sapan hataları söylesinler, birşeyleri tutturmuş giden ik’lara ve ik’cılara bırakalım onlar anlatsın.
Ne dersiniz güzel olmaz mıydı?
Gerçekten MCT herbiri birbirinden değerli konuşmacılar ile bizleri buluşturuyor bu noktada kocaman bir teşekkürü hak ediyorlar ama öte yandan bence gerçek bir devrim yapacak fikirlere de her zaman açıklar. Bu nedenle bu önerimi tüm okuyucularım hatta gençler nezdinde değerli MCT ailesine sunuyorum 🙂
Kim bilir belki gelecek sene, gerçek yeteneğin kim olduğunu, nasıl yönetilmesi gerektiğini, mutluluk ve bağlılıktan ne anlaşıldığını bize kendilerine söz verilmesini dört hatta on dört gözle bekleyen gerçek, yürekten ve gümbür gümbür lider adayları anlatır 🙂 biz de böylece ağzımız beş karış açık yüzümüze yüzümüze vurulan ve sadece bir iki şehirden ve bir iki üniversiteden ibaret olmayan gerçek “YETENEK” ve “LİDER” liğin hatta belki de “YARATICI”lığın tanımını birlikte keşfederiz. Bence daha da cesur olmanın zamanı geldi.
22.İK zirvesine her yıl olduğu gibi bu yıl ki nazik davetleri nedeniyle MCT’ye teşekkür ediyor, orada görüşmek üzere diyorum.
Zirve ve akış hakkında detaylı tüm bilgileri, www.insankaynaklarizirvesi.com adresinden öğrenebilirsiniz.
*********
Not: Yorum ve izlenimlerimi yine her zamanki gibi bir blog yazısı ile paylaşacağım.
Not: Şimdiye dek katıldığım zirvelerin yorum yazılarına ulaşmak için sitedeki arama büyüteçine tıklayıp MCT yazmanız yeterli.
Not: Zirveden anlık paylaşımlarım ise, instagram, facebook ve twitter hesaplarımda olacak.
Yorum Yapılmamış