9 Mayıs 2014 tarihinde, Kocaeli Uluslararası Kongre ve fuar Merkezi’nde düzenlenen, Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarında “Liderlik” hakkında bir konuşma yaptım. Konuşmamın başlığını, Gazali’nin çok sevdiğim ve bir o kadar da manidar cümlesi olan “Sen cevizin kabuğunu kıramadın diye cevizin hepsi kabuk mu?” koymuştum 🙂
Konuşmamın sonunda, dinleyicilerin çok güzel soruları geldi. Böylece bana ayrılan süre yaklaşık 1,5 saate çıktı. Sorular öğrencilerden ve kurum çalışanlarından geldi. İşkur Kocaeli İl Müdürü Öztekin bey ve Müdür yardımcılarının katılımı ile çok daha renkli geçtiği fikrindeyim. Keza Liderlik konusunun başlı başına son derece değerli ve önemli bir konu, her ne kadar eski ve üzerinde çok konuşulmuş bir konu olsa da, modasını ve aynı zamanda insan yaşadıkça önemini kaybetmeyeceği bir o kadar net.
Konuşmamda, ana hatlarıyla, liderliğin “ilham” veren haritasını, büyük başarılar kazanma potansiyeli olan insanların ruhlarında ve kişiliklerinde barındırdıkları farklılıkların neler olabildiğinden, yaşanmış ve tarihten bir çok örnekten, içimizdeki yeteneği nasıl anlayabileceğimizden, bazı mesleklerin diğerlerinden neden daha fazla yaratıcılık gerektirdiğinden ve liderliğin oluş süreci hakkındaki görüşlerimi aktarmaya çalıştım. (Elbette LiderlİK Ruhu’na ait bakış açısı ve kendine özgü diliyle 🙂 )
Aldığım geribildirimler ve beğeniler beni çok daha mutlu etti. (Havanın bir o kadar kapalı ve yağmurlu olmuş olmasına rağmen 🙂 ) Bir kez daha davetleri için Kocaeli Valiliğine, Kocaeli İşkur İl Müdürlüğüne ve Erol bey teşekkür ediyorum. Konuşmamın bitiminde, liderlik hakkında görüşlerini büyük bir samimiyetle paylaşan İşkur Kocaeli İl Müdürü Öztekin Kaşukci’ya da değerli katılımları için teşekkür ediyorum.
Fuar alanını dolaşma fırsatı yakaladığımda bir çok önemli ve büyük firmanın, üniversitenin, eğitim kuruluşunun standlarını görmek gayet güzeldi. İlkgün katılımcılardan yaklaşık onbin civarında cv toplandığı gibi genel bir bilgi edindim. Önemli olanın iş arayanlar veya öğrencilerle, işverini ve çeşitli kurumları son derece efektif olarak buluşturmak. Bu nedenle, belki önümüzdeki senelerde, fuar içerisinde daha fazla konuşmacıya, seminere ve profesyonel workshoplara yer verilebilir. Çünkü gençlerimizin bu konularda mümkün olduğu kadar değerli bilgiyle hatta teoriden değil pratikten gelen bilgilerle buluşturulmasını son derece önemsiyorum. Ancak burada belirtmeden geçemeyeceğim, gençlere de son derece önemli bir görev düşüyor. O da şu :
Ayaklarına gelen bu ve benzeri fırsatları, yani hem fuarda ki firmalarla hem de konuşmacılarla buluşuyor olmalarını çok daha verimli olarak değerlendirebilmeleri. İşin uzmanları olan değerli isimleri dinlemek ve gözlemlemek son derece önemli bir fırsattır. Bu nedenle kaçırmamakta fayda var 🙂 Aynı zamanda her zaman dediğim gibi, okumak sadece okul demek değildir. Sadece diploma almak demek değildir. Okuyun, okuyun, okuyun ve dinleyin, gözlemleyin, sorun, anlatın, öğrenin.
Kocaeli’den ayrıldıktan sonra aldığım mesajlar ve yorumlar için teşekkür ediyorum.
Kitabım “Ruh’unla Düşün” fuara yetişmedi. İlgilileri, beni ve LiderlİK Ruhu’nun sosyal medyadan takip ederek, kitap çıktığında internet hemen alabilir.
*** LiderlİK Ruhu, bir blog markası olarak üstelik geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan ülkemizin tek “liderlik” blogu. Daha sonra aldığım mesajlarda, liderlik hakkında üniversitelerde konuşup konuşmadığımı öğrenmek isteyen yetkililer oldu. Evet, şimdiye dek, davet eden öğrenci kulüpleri/üniversitelerin davetlerini plan programım dahilinde geri çevirmemeye çalışarak katılmaya gayret ettim. Bende liderlik hakkında ilham almak, dinlemek ve sorularını sormak için bekleyen pırıl pırıl genç arkadaşlarımı görünce çok mutlu oluyorum. Ne mutlu ki, liderlik hakkında yazılarım ve görüşlerim ilham verebiliyorsa, insanlarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz bunları dinlemek istiyorlarsa bu beni çok mutlu ediyor, gurur veriyor. Üniversiteler adına tüm resmi davetlerinizi mail adresime (banu@banucakar.com) iletebilir ve iletişim sağlayabilirsiniz.
Yorum Yapılmamış