Kısa Kısa…

Bu yazıda, haklarında görüşlerimi, izlenimlerimi veya yorum ile önerilerimi aktardığım kısa, modern ifadesiyle “layfsıtayl” 🙂 notlar bulacaksınız.

Başlayalım :

  • Marie Claire dergisi Mayıs ayı sayısında ropörtajını okudum. “Hic bir sey kolay olmadı. Hic bir sey altın tepside önüme sunulmadi. Hep bir pürüz çıktı….Survivor resmen, tırnaklarınla geliyorsun oldugun yere”. Aynen katılıyorum, “yazamıyorsun” diye kovulan, kitabı ise bir yıl süreyle basılmayan ‪#‎kocankadarkonus‬ kitabının yazarı ‪Şebnem Burcuoğlu’na…👍 Bana kendimden o kadar benzer bir hikaye gibi geldi ki 😉

LR

Kendine inanmaktan başka yolun yok bu hayatta. Ve bu kıssadan hisseye, kendim için bir ilave; yazdıklarıma da, fikirlerini de , kalemimden çıkanlara da…

Basarıya ulaşan insanların ortak yanları şu:

Mutlaka onları inanmayan, beğenmeyen veya anlamayan birileri çıkmış. Ama kader her zaman adaletlidir. Doğru zaman gelince !

  • “Yıllardır şirketlerimize ekip arkadaşları ararken binlerce CV inceleme şansı yakaladık. Ancak elimize gelen CV’ler genel de göze hitap etmeyen emek verilmeyen türdendi. Haksızlık etmemek adına bazıları da çok eğlenceliydi. Ancak bu CV’leri genellemek gerekirse iyi CV diyebileceğimiz CV’lerin oranı %10’u maalesef geçmiyordu. CV yazmak için kullanılan klasik yöntem Microsoft Word Şablonları ile çok zaman harcandığını ve istediğimiz sonucu almanın çok meşakkatli olduğunu gördük. CV yazarken CV’ de hangi bilgilerim yer almalı, hangi Fontu kullanmalıyım, nasıl dosya eklerim, nasıl iyi bir şablon bulurum, yazdığım CV’yi nasıl PDF çevirebilirim sorularının hepsine çözüm olmak için cvlogin.com u yayına aldık.”

diyerek bana ilettiği mailinde yola çıkış hikayelerini, nedenlerini aktarmış cvlogin kurucusu Birol Kabakoğlu.

cvlogin

İncelememi ve görüşlerimi aktarmamı rica etmiş. İnceledim. Ve gerçekten çok beğendim 🙂 Bir kere bu düşünceniz için aklınıza, yaptığınız için de ellerinize sağlık. CV oluşturmak için başlı başına bir rehber niteliğinde. Pek çok farklı şablondan beğendiğinizi seçerek son derece profesyonel bir cv’ye sahip olabilirsiniz. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Beğendiğiniz şablonu seçin cv nizi oluşturum ve pdf olarak bilgisayarınıza indirip kayderek kullanmaya başlayın.

Facebook sayfası na buradan ulaşabilirsiniz.

  • ‪‬‪#‎TEDxResetSalon‬’un ikincisi olan “Cesaretini Konuştur” temalı etkinlik, 4 Haziran Cumartesi günü ATÖLYE’de gerçekleşecek. İçindeki cesareti keşfetmiş ve kendi seçtiği yolda ilerlemeyi göze almış olan, Gamze Yalçın, Güler Yıldırım, Biz Evde Yokuz ve Cengiz Koçak’ın hikayelerini dinleme fırsatı bulabileceksiniz.
    Biletler için :  https://www.biletino.com/event/eventdetail/2566
    http://tedxreset.com/

tedx

Bu arada ATÖLYE’nin methini duydum ancak henüz herhangi bir entkinlikte deneyimle fırsatım olmadı. Mesleğim gereği yaptığımız türlü eğitim etkinliklerinde farklı mekanları araştırıyor ve deneyimlemeye çalışıyoruz. Bu nedenle ATÖLYE’yi de radarıma aldım 🙂 En kısa zamanda nasıl bir mekan, öğrenme istiyorum.

  • LR’nin bu okuduğunuz yeni webyüzünü Haziran 2014’te yayına almıştık. Ve iki sene oluyor. Zaman müthiş hızla geçiyor. Bir çok yenilik yapmıştık halihazırdaki bu webyüzde. Örneğin biri LR Video Blog’tu. Bir diğeri, LG Galeri Blog’tu.

LR’ye eklenen en son yazılara ve tüm yazılara LR Galeri Blog ile hızlı ve çok rahat şekilde göz atabilir, ilginizi çekeni hemen okuyabilirsiniz.

LR’de yenilikler yapma zamanı geldiğini hissediyorum 🙂  En kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Bunu da buradan bildirmiş olayım.

  • Ben yakın arkadaşlarım çoğunun bildiği üzere ve beni paylaşımlarımdan tanıyanların da bileceği üzere çok sayıda kitap okuyorum. Ancak şimdiye kadar bunların hiçbirine kendi blogumda yer verip yazı konusu yapmadım. Ancak yapmayı düşünüyorum. Eğer okuduğum kitapların tanıtımlarıma yer vermemi isterseniz bana tüm sosyal medya hesaplarımdan ve yazının altına yorum bırakarak görüşlerinizi aktarabilirsiniz.

kitap

  • “Harvard Tıp Okulunun yaptığı bir ankete göre iş hayatındaki önemli liderlerin yüzde 96’sı tükenmişlik sendromu yaşıyor.”

HARVARD

Bu tespit hem ilginç hem degil😉
2020’li yıllarda yanı önümüzdeki on yıl icinde çağın en büyük hastalığının depresyon olacağı belirtiliyor.
Eski zaman’larda veba, kolera veya veremle uğraşan insan belki de en büyük tehlike ile karşı karşıya!
Anlam duygusunun yitirilmesi ve hissedilen kara bir delik gibi boşluk duygusu…
Tek bir şey bunun önüne geçebilir :
İnsanın kendi ruhunun zekası ile tanışması ve idrak seviyesini artırması.
Bununla birlikte Sokrates’ın dediği gibi; “İnsanların en büyük hatası ruhlarına gereken özeni göstermemeleridir”

  • Bu özeni nasıl göstereceğiz diye soruyorsanız güzel bir yere bağlamamın tam yeri 🙂 Erdem Aksakal’ın OTKitap yayınlarından çıkan Mezeleri Güzel isimli kitabı. Yazar diyor ki; “Her sabah saat 6.45’te çalan alarm sesinin, sabah tıraşının, makyajının, kravat ve topuklu ayakkabı içinde büzüşen bedenlerin, bilgisayar başında uyuşan beyinlerin öyküsü bu kitap. Başka da bir şey değil.” 

mezeleri güzel

İşte al sana, ruhuna özen ve önem göstermeye çalışmakla, yukarıdakiler arasına sıkışmış insanların traji komik hikayeleri…Çok güzel tespitler var kitapta. Zevkle okunabilir. Hele plaza insanıysanız, kendi halinizi kitapta okuyup kendinizle daha da çok dalga geçebilirsiniz 🙂

  • Ya da Mind Body Festival’e gidebilirsiniz. 3-4-5 Haziran 2016. Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü

Yerli ve yabancı eğitmenler ile birlikte katılacağınız 50’ye yakın etkinlik, workshop ve seminer ile çimlerin üzerine kurulmuş, 30 farklı markanın bulunduğu pazar alanında yapacağınız keşifler ve yiyeceğiniz sağlıklı yiyecekler…Üç gün boyunca toplamda 5 workshoptan fazlasına katılmak isteyenlerin limitsiz bilet alması daha avantajlı olabilir. Tek giriş 35 tl. Üç gün boyunca limitsiz giriş : 350 tl.

mind2

Okuduğumuz yayınlardan, izlediğimiz televizyon programlarına kadar her gün sağlıklı olmak ve bunu yaşam tarzı haline getirmekle ilgili bir çok bilgiye maruz kalıyoruz.

Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemek adına, her gün spora gitmek, haftada 6 gün yoga yapmak, taze ve organik beslenmek, bunlar sizi gerçekten sağlıklı bir birey yapıyor mu? Bu soruların cevaplarını belki orada bulabilirsiniz. Peki “sen hiç gittin mi?” diye soracak olanlarınız olabilir, geçen sene niyet etmiştim çünkü merak ediyorum gözlemlemek isterim. Ancak gidememiştim. Bu sene de, festivale denk gelen cumartesi  günü ve hatta akşamı da dahil başka bir yerde bulunmam gerektiğinden malesef bu seneyi de pas geçeceğim gibi gözüküyor mecburiyetten. Ancak niyetim hala baki. Kısmet gelecek seneye inşallah 🙂 Katılanlar görüşlerini bana yine sosyal medya hesaplarımdan ve yazının altına yorum olarak iletebilir.

Herkese keyifli pazarlar ve güzel bir hafta diliyorum.

 

Yorum Yapılmamış

Yorum Yaz